۱۳۸۹ مرداد ۱۹, سه‌شنبه

به دنبال Live OS برای فلش

چند وقتی بود دنبال یه توزیع زنده از بین توزیع های موجود در لینوکس میگشتم که بتونم از اون روی فلشم و برای انجام کارهام استفاده کنم که بعد از امتحان کردن چند توزیع مطرح و بزرگ به فکر امتحان کردن دیستروهای کوچیک تر افتادم.
چون این توزیع های زیر مجموعه هر کدوم برای مقاصد خاصی ساخته شدند.
بعد از امتحان چند دیستروی مختلف و سر و کله زدن با اونها تونستم به یه توزیع نسبتا خوب برسم.

اول از همه رفتم سراغ توزیع elive که اصلا ازش خوشم نیومد!! لازم نمیدونم در موردش توضیح بدم!
شاید هم همونطور که توی سایتش گفته این توزیع برای حرفه ای ها ساخته شده نه برای آماتورها!!
این توزیع بیشتر روی جنبه کار بر روی سیستم های قدیمی طراحی شده که البته انصافا خیلی خوب کار میکنه روی این سیستم ها.
اما زیاد کارش جالب نبود هر چند بر پایه debian بود.
بعد از elive رفتم سراغ sabayon که بعد از چند وقت به یه توزیع بی نقص رسیدم!
این سیستم عامل بر خلاف چیزی که در ذهن من قبل از تست کردنش ،سیستم عامل خوب و کاملی بود که از مزیتهاش باید به شناختن اکثر سخت افزار های سیستم بدن نصب هیچ درایوری اشاره کنم!
یا نصب بودن samba و شناختن شبکه ویندوزی به راحتی و پشتیبانی از شبکه MS ویا میز کار گنوم که البته یه کم قدیمی بود و جالب تر از همه اینکه روی سیستمی نبود که بالا نیاد و بخواد اذیت کنه!
اما از سرعت زیاد و پایداریش هم نمیشه گذشت چون این سرعت از یه توزیع زنده انصافا بعید بود.
در کل توزیع خوبی بود و نیازهای من رو برای داشتن یهOS قابل حمل برطرف میکرد.
اما مشکلی که برای یه ابونتو کار میتونست داشته باشه این بود که برای نصب پکیج باید از طریق سورس عمل میکردم و در ثانی خودش استفاده از پکیج منیجرش رو شدیدا منع کرده بود!
خوب با این وجود یه مقدار اگر نیاز به پکیجی در جایی بود کار سخت میشد.اما نمیشه بهش خرده گرفت چون این توزیع هم بر پایه پدرش (یا مادرش!)Gentoo عمل میکرد.
در ضمن حجمش هم تقریبا زیاد بود -حدود ۱.۵ گیگ-که برای فلش یکم زیاد بود.

بعد از این توزیع رسیدم به Mepis که بر پایه debian و ubuntu بود و تقریبا مثل sabayon بود
اما معایبی هم داشت که اون رو از نظر من به سطح پایین تری از sabayon قرار میدادمثل تشخیص ندادن گرافیک بدون نصب درایور که روی چندتا سیستم امتحان کردم و روی هر کروم برای بالا اومدن باید یه ترفندی به کار میبردم تا بشه ازش استفاده کرد.
از میزکار kde استفاده میکنه و تمام ویژگیهای یه سیستم عامل همراه رو داره.در ضمن سرعتش تو حالت Live بسیار خوب هست با اینکه از Kde بهره میبره.
به نظره من میشه ازش برای آشنا کردن دیگران با لینوکس استفاده کرد البته با یه مقدار کار کردن روش!
اما در کل چیزی از مشخصاتی که من در نظرم بود کم نداشت مثل شناخت شبکه ویندوزی،نصب راحت پکیج جدید،سرعت بالا در حالت Live و نصب بودن اکثر پکیج های مورد نیاز مثل open office یا filezilla و... .
راستی این توزیع در ۲ حالت برای CD و برای USB موجود هست که نسخه usb کامل تر هست و خوب به دنبال کامل تر بودنش یه کم حجمش بیشتر هست. -حدود ۱گیگ- که این در مقابل sabayon بهتر بود.

در نتیجه پس از امتحان این چند توزیع و البته امتحان توزیع های دیگه ای از قبیل mint و ubuntu به این تنیجه رسیدک که فعلا mepis از بقیه بهتر هست.


مقایسه هایی که بنده انجام دادم از زیاد پایه و اساس علمی نداشت فقط از جنبه تجربه و تحقیق هایی بود که خودم برای پیدا کردن یه توزیع زنده انجام دادم.

۱ نظر: