۱۳۹۰ اسفند ۲۷, شنبه

حل مشکل زیرنویس‌ها در لینوکس!

درود
چندوقتی هست که تمام کارام رو به نزدیک‌ترین راه ممکن (البته برای تنبلی!) انجام می‌دم و سراغ راه‌حل اصلی نمی‌رم!
این پست فکر می‌کنم راه‌حل خوبی برای حل مشکل زیر‌نویس‌ها در گنو/لینوکس‌ها باشه، چراکه اکثر زیرنویس‌های تولید شده بر روی شبکه اینترنت با encodingهای غیرقابل قبولی درست میشن و این مشکل رو برای کاربرای لینوکسی ایجاد می‌کنه!
برای تبدیل encoding یه نوشته به چیز دیگری باید ابتدا توع اولیه اون مشخص بشه و بعد نوع مقصد، سپس میشه با یه ویدیوپلیر خوب که در لینوکس کم هم نیستند برای نمونه vlc استفاده کرد و فیلم رو با زیرنویس فارسی تماشا کرد! فقط نکته مهم در این‌جا اینه که باید در تنظیمات اون مدیاپلیر نوع زیرنویس‌های ورودی رو به utf8 یا هر چیز دیگری که مد نظرتون هست تغییر بدید.

۱۳۹۰ اسفند ۲۶, جمعه

به اشتراک‌گذاری دایرکتوری در دبیان با samba ...

درودی دگر بار!
بعد از مدتی که هربار برای متصل شدن به سیستم‌های لینوکسی دیگه بوسیله samba و اذیت شدن بدلیل استفاده از کانفیگ‌های اوبونتویی در دبیان (!) برآن شدم که یک راه‌حل درست و حسابی و البته درست پیدا کنم.
برای به اشتراک گذاری دایرکتوری‌ها به راحتی میشه رفت سراغ فایل کانفیگ samba در آدرس زیر و با نام smb.conf :
$sudo vim /etc/samba/smb.conf
 و خطوط زیر رو به انتهای اون اضافه می‌کنید ! : (در این نمونه دایرکتوری خانگی با دسترسی‌های آزاد برای همه و کامنت reza home و مسیر /home/reza/ و البته قابلیت براوز کردن.)
[home]
comment = reza home
read only = no
locking = no
path = /home/reza/
guest ok = yes
browseable = yes
 فایل را ذخیره کرده و سرویس samba را ریستارت می‌کنیم :
$sudo service samba restart
حال می‌توانیم در سیستم دیگر این دایرکتوری رو ببینیم.

۱۳۹۰ اسفند ۱۴, یکشنبه

نصب پکیج‌ها در دبیان به روش کامپایل

درود

بعداز مدتی که کاملا وبلاگم تعطیل بود (به علت لوکال شدن نوشته‌هام!) دویاره اومدم تا یه پست جدید اضافه کنم!
یکی از مزایای توزیع جنتو که به شخصه چند وقته درگیرش هستم نصب پکیج‌های جدید از روی سورس به صورت کاملا کامپایل هست که این توزیع رو قدرتمند ، پایدار و البته خاص می‌کنه !
این مورد رو نقص دیگر توزیعاتی که بر مبنای نصب پکیج‌های از پیش آماده شده‌ی باینری در مخازنشون هستن معرفی می‌کنند . البته اگر کمی دقیق‌تر نگاه کنیم در همان توزیعات هم می‌شه با دانلود پکیج‌ها از سرو‌ر‌هاشون و کامپایل اون‌ها به این خواسته برسیم اما اگر باز هم دقیق‌تر شویم مشکلی که در این روش وجود داره به وضوح(البته اگر تجربه کرده باشیم!) قابل دیدن هست.
در قسمت شرح ویژگی توزیع جنتو به این نکته اشاره کردم که کامپایل به صورت کامل انجام می‌شه یعنی تمامی پیش‌نیازها هم در صورت نیاز دانلود و کامپایل می‌شن (هیچ‌کجای این توزیع از فایل باینری خبری نیست!)! این مزیت در جنتو، مشکلی هست در دیگر توزیعات که در حالتی‌که از روش دستی برای کامپایل استفاده شود ممکن است پیش‌نیازهای آن پکیج به طور کامل با پکیج‌ اصلی مچ(هماهنگ) نباشند و این مهم باعث بروز مشکل در اجرای هرچه بهتر برنامه‌ها و گاها خراب نصب شدن آن‌ها می‌شود.